Affilierade forskare

Polina Ustyuzhanina

doktorand

Några av de frågor Polina försöker besvara i sin forskning:

  • Varför minskar utsläppen från svenska tillverkningsföretag?
  • Är svensk miljöpolicy effektiv?
  • Hur påverkar digitaliseringen miljön?

Polina Ustyuzhanina

Kontakt

polina.ustyuzhanina@s...

Kort beskrivning

Polina Ustyuzhanina tog sin masterexamen i nationalekonomi vid Örebro universitet år 2018. Hon har tidigare arbetat som amanuens på Handelshögskolan vid Örebro universitet samt som konsult på avdelningen för handel och jordbruk på OECD i Paris. Från och med augusti 2018 är Polina antagen som doktorand vid Sveriges lantbruksuniversitet. Hennes forskningsintressen ligger inom områden miljöekonomi och internationell handel samt effekter av digitalisering på miljön.

IFN-podden

Den redan i förväg omdebatterade utredningen om LAS och arbetsrätten underkändes av ansvarig minister och skapade stor politisk debatt. Men vad säger forskningen om Lagen om anställningsskydd, LAS, och de förändringar av arbetsrätten som utredningen föreslår? Per Skedinger ger en bredare bild av forskningen bakom de omdebatterade förslagen i avsnitt nr 36 av IFN-podden.

 mikrofon

IFN-podden började sändas hösten 2013. Ambitionen är att årligen presentera 5–10 sändningar baserade på aktuell forskning inom nationalekonomi.

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se