Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Du har inte rätt till dina egna fakta

Magnus Henrekson, IFN, omnämns i en ledare i Svenska Dagbladet.

Skribenten hänvisar till Magnus Henreksons medverkan i Studio Ett där han debatterade jämlikhet med Daniel Suhonen, tankesmedjan Katalys:

"En nivå av detta är väl fakta. En annan är väl hur man ser på samhället". En påtagligt defensiv Daniel Suhonen sitter i Studio Ett och försöker hämta sig från ekonomiprofessorn Magnus Henreksons totalsågning av tankesmedjan Katalys senaste rapport om hur nyliberalismen trasat sönder det svenska samhället och klassklyftorna nått nivåer som skulle få Charles Dickens att tappa andan. 

En "nivå" är fakta. En annan är hur vi ser på samhället. Som om syn på samhället skulle påverka fakta. En idé om politik och samhällsdebatt sammanfattad i en både ärlig och behändig programförklaring. 

Magnus Henrekson har egentligen inte gjort något särskilt anmärkningsvärt, utan bara påpekat det som vi vet om ojämlikheten i Sverige. Han fokuserar på det som är samhällets grundläggande utmaning, att få ekonomin att fungera på ett sätt som gör det möjligt för alla att få det bättre. Genom egen ansträngning och genom eget arbete. "

Läs hela artikeln här