Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Effekterna för S är helt förödande

Magnus Henrekson, IFN, omnämns i ett reportage i Svenska Dagbladet.

Magnus Henrekson, IFN, omnämns i ett reportage i Svenska Dagbladet.

SvD skriver om tankesmedjan Katalys nya bok Klass i Sverige.  Författarna skriver att förmögenhetsfördelningen i dag är tillbaka där den var på 1940-talet och att inkomstfördelningen påminner om England 1688.

" Den analysen har i den gångna veckan sågats hårt av Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi vid Institutet för näringslivsforskning. I en debatt med Daniel Suhonen i Studio ett kallade han bilden av ökad ojämlikhet som målas upp för en missrepresentation av hur verkligheten ser ut:

– Om vi tittar i ett 25-årsperspektiv så har det förbättrats för alla ikomstlägen. Även de som har lägre inkomst har fått en absolut förbättring till skillnad från i USA till exempel, sa han i Sveriges Radio. "

Läs mer