Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ekonomer: Sverige har klarat sig väl ekonomiskt

Lars Perssons och Fredrik Sjöholms, IFN, debattartikel i Dagens Nyheter omskrivs av TT i en nyhet publicerad i ett flertal tidningar.

"Ny statistik tyder på att de ekonomiska effekterna i Sverige har varit relativt milda jämfört med situationen i andra jämförbara länder. Samtidigt har överdödligheten varit lägre i Sverige än i de flesta andra europeiska länder", skriver de två professorerna, verksamma vid vid Institutet för näringslivsforskning, på Dagens Nyheters debattsida.

I EU har viruskrisen slagit hårdast mot Italien, Frankrike, Grekland och Spanien, med BNP-fall på runt tio procent. Bäst har Litauen klarat sig med minus två procent. Därefter kommer Sverige med tre procents minskad BNP."

Läs mer