Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

EU-förslag hot mot den svenska ägarmodellen

Lars Persson och Fredrik Sjöholm, IFN, skriver om ett nytt EU-förslag i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

"Sverige och världen genomgår en strukturomvandling där icke hållbara teknologier och affärsmodeller ska ersättas. I syfte att skynda på denna process har EU tagit ett initiativ om förändrad och gemensam bolagsstyrning. Syftet är att minska vad som uppfattas som en alltför stor kortsiktighet i europeiska företag, med för stora utdelningar och för små hållbarhetsinvesteringar. Utifrån erfarenheter från den framgångsrika svenska digitaliseringsdrivna strukturomvandlingen de senaste decennierna menar vi att EU-initiativet riskerar att bli kontraproduktivt."

Läs mer