Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Vänsterliberal politik jagar bort konservativa väljare

Johan Wennströms, IFN, forskning omnämns i en ledare i Bulletin.

Johan Wennström är aktuell med en artikel i ett kommande nummer av den vetenskapliga tidskriften Independent Review. Hans forskning handlar om hur de etablerade partierna har blivit alltför likriktade och därför riskerar att stöta bort väljargrupper:

"Wennström har specifikt studerat hur Socialdemokraterna och Moderaterna närmat sig varandra. Analysen utgår från skolpolitik och invandringsfrågor, två fält där det på ett ytligt plan kan framstå som att det finns en tydlig konflikt mellan höger och vänster. Men Wennström finner tvärtom att S och M i själva verket är överens om exempelvis elevinflytande och marknadisering av skolan eller öppna gränser och fri rörlighet som ideal. Den sortens konvergens skrämmer bort väljare."

Läs mer