Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

– Potensielt alvorlig for norsk konkurranseevne

Lars Oxelheim, affilierad till IFN, skriver en debattartikel i norska Finansavisen.

"Covid-19-pandemien har avslørt alvorlige sprekker i samholdet i EU. Kampen mellom medlemsstatene om masker, verneklær og medisinsk utstyr har rystet ikke bare det indre marked, men hele byggingen av EU. Dette påvirker også Norge. Pandemien har trukket oppmerksomheten mot endringer som må gjøres for å gjøre Europa bærekraftig i en verden med utfordringer som klimakrisen og fremtidige strømmer av klimaflyktninger som krever umiddelbar handling med nye reformer.

Vi mener at norsk industri har blitt etterlatt i et vakuum ettersom effektene av dette arbeidet på EU-nivå ikke har blitt debattert fra et norsk perspektiv. Det kan potensielt ha alvorlig innflytelse for norske bedrifters konkurransedyktighet og for norsk velferd."

Läs mer