Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ministerns miss: Nyanlända saknas i ännu en skolstudie

Magnus Henrekson, IFN, intervjuas  Expressen.

"När Riksrevisionen i våras slog fast att Sverige inte följde reglerna i den senaste PISA-studien sa utbildningsminister Anna Ekström att vi nu får luta oss mer mot andra internationella skolstudier för kunskapsläget hos utrikes födda elever.

Men Expressen kan nu visa på allvarliga brister som sannolikt påverkat resultaten för utrikes födda även i  PIRLS – den enda studien utöver PISA som mäter läsförståelse.

– Det verkar som att man systematiskt gömmer undan brister i de här studierna och låtsas som att utvecklingen är betydligt bättre än vad den faktiskt är, säger Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi."

Läs mer

Läs även notis hos Omni