Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Johan Wennström: Synen på marknaden en ödesfråga för högern

Johan Wennström, IFN, skriver om synen på marknaden och oviljan att se marknadens avigsidor i en kommentar på kultursidorna i Svenska Dagbladet.

"På samma sätt undrar jag hur mycket det imponerar på gemene man att många borgerliga politiker har stelnat ideologiskt i 1980-talets kamp för att utvidga valfriheten i skola och barnomsorg, och är ovilliga att se avigsidorna med hur regelverket för dagens storskaliga marknadisering av undervisningen är utformat. Kanske finner vi här en delförklaring till att högern har slutat vinna val i Sverige.

Men den partipolitiska och fackliga vänstern är inte mycket bättre. Den omhuldar också en nyliberal syn på frågor som ytterst handlar om rättvisa, och har till exempel inte protesterat mot indelningen av samhället i en inhemskt född grupp som beställer ”gigs” och en invandrad grupp som utför dem. Kan goda villkor garanteras, bör det inte finnas några invändningar, menar man." 

Läs mer