Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

”Gymnasieguide” visar bara koncernens egna skolor

Det är dags för många av landets 15-åringar att göra sina gymnasieval och det finns många guider som kan förenkla elevernas beslut. Men många guider visar endast skolor från en koncern. Magnus Henrekson, professor på IFN, intervjuas om detta i Dagens Nyheter.

Det är dags för gymnasieval för många 15-åringar, men guider som ska förenkla förenkla elevernas beslut visar endast skolor från en koncern.

Magnus Henrekson är professor i nationalekonomi vid Institutet för näringslivsforskning och intervjuas om detta i Dagens Nyheter. Han är kritisk till att företagen får skapa sökmotorer utan att vara tydliga med att urvalet är begränsat.

– Det är bara ytterligare ett exempel på att det offentliga inte tar ansvar för den situation som man har skapat, säger han.

Läs hela artikeln här.