Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Debatt: Välfärdsreformer gör vinstintresse till samhällsintresse

Regelverken måste utformas rätt på marknaden för välfärdstjänster när man tillåter vinstdrivande aktörer, det skriver Magnus Henrekson, professor på IFN, och Niklas Elert, filosofie doktor HFI, i Dagens Nyheter

Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi på IFN, och Niklas Elert, filosofie doktor i nationalekonomi vid Handelns Forskningsinstitut (HFI) skriver i Dagens Nyheter att regelverken måste utformas rätt på marknaden för välfärdstjänster när man tillåter vinstdrivande aktörer. De har granskat hur vinstintresset sammanfaller med samhällsintresset inom skolan och äldreomsorgen.

Läs hela artikeln här.