Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Svensk verkstadsindustri. Struktur och utvecklingstendenser

Bok
Referens
Albinsson, Göran (1961). Svensk verkstadsindustri. Struktur och utvecklingstendenser. Stockholm: IUI och Almqvist & Wiksell.

Författare
Göran Albinsson

Sedan flera år har vi inom Industriens Utredningsinstitut sysslat med undersökningar rörande den svenska verkstadsindustrin. Vi studerar sålunda strukturen hos dess maskinkapital och gör en specialundersökning av denna industri i anslutning till den s.k. input-output-undersökningen för den svenska ekonomin. Som ett led i detta arbete har det tett sig naturligt att också sammanställa en allmän beskrivning av verkstadsindustrin.

Det har nämligen hittills saknats en monografi över landets största industribransch och vi har föreställt oss, att man såväl inom industriföretagen som vid utbildningsverksamhet i skolorna och vid universiteten skulle ha behov aven översiktlig framställning av den typ, denna bok representerar. I avsikt att nå en vid läsekrets har framställningen gjorts lättillgänglig. Men genom att boken innehåller ett omfattande diagram och tabellmaterial bör den även kunna tjäna som uppslagsverk för de läsare, som vill tränga djupare in i problemen.