Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Universitetsreform! Så kan vi rädda och lyfta den högre utbildningen

Bok
Referens
Björnsson, Anders m.fl. (2015). Universitetsreform! Så kan vi rädda och lyfta den högre utbildningen. Stockholm: Samhällsförlaget.

Författare
Anders Björnsson, Patrik Engellau, Inger Enkvist, Magnus Henrekson, Jonas Nycander, Gösta Walin

Övergången från ett universitet där en mindre del av varje årskull studerade, till dagens massuniversitet som tar emot över hälften av varje årskull har medfört att kvaliteten på många utbildningar är för låg. Många examineras med för låga kunskaper. Kvaliteten måste höjas!

De sex författarna pekar bland annat på hur synen på studiedisciplin och kunskap förändrats de senaste decennierna. I boken presenteras flera konkreta och genomförbara reformförslag. En nödvändig bok för alla som engagerar sig för en högre utbildningskvalitet.

De sex författarna är Anders Björnsson, publicist och historiker, Patrik Engellau, styrelseordförande DNV, Inger Enkvist, professor, Magnus Henrekson professor och vd IFN, Jonas Nycander, professor och Gösta Walin professor emeritus.