Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Debatt i Lund: Valet 2022 – en ny karta över svensk politik?

Johan Wennström, IFN, medverkar i Debatt i Lund. Med ett år kvar till valet analyseras läget och de strömningar som styr svensk politik.

tisdag
21 september
Tid
19:00-20:00
Plats
Stora salen, AF-borgen, Lund

Debatt i Lund skriver följande om evenemanget:

Vad tycker människor är viktigt? Och framför allt varför tycker de det? Blir 2022 året då det nya konservativa blocket får sitt stora genombrott eller kommer mittenpartierna och vänstern att kunna utmana Sverigedemokraterna?

Svensk politik präglades länge av materiella frågor som skatter och kärnkraft eller satsningar på skola, vård och omsorg. Kanske ser vi nu ett uppsving för moralfrågor i debatten.

Vad får vi syn på om vi studerar begrepp som frihet och rättvisa kontra lojalitet och auktoritet? GAL-TAN-skalan sägs ge en ny bild av politiska värderingar. Men hur väl fångar den upp den svenska väljarkåren?

I panelen:

  • Johan Wennström, statsvetare och kulturskribent SvD
  • Payam Moula, chefredaktör på arbetarrörelsens tankesmedja Tiden och filosof
  • Lena Halldenius, professor i mänskliga rättigheter och filosof
  • Anders Sannerstedt, statsvetare

Moderator:

Lars Mogensen, journalist Sveriges Radio

Läs mer på Lunds universitets hemsida

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.