Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Biter det svenska fossilfria stålet?

Just nu pågår några av Sveriges största industrisatsningar i modern tid för att utveckla teknik och metoder för tillverkning av fossilfritt stål. Magnus Henrekson, professor och forskare vid IFN, medverkar vid ett  IVA-seminarium där man fördjupar sig i vad som krävs för att klara omställningen till fossilfritt stål.

torsdag
27 april
Tid
16.00-18.00
Plats
IVA konferenscenter, Grev Turegatan 16 Stockholm eller online

Hur ser marknaden för grönt stål ut? Är kunderna beredda att betala mer för hållbara alternativ? Kommer den utbyggnad av kraftproduktion och nät som krävs till utbyggnaden av produktionsanläggningarna att kunna genomföras i den takt som behövs? Vilka är drivkrafterna, möjligheterna och utmaningarna? 

 

Detta är några av frågorna som man fördjupar sig i under ett IVA-seminarium.

 

Panelen består av:

Magnus Henrekson, IVA-ledamot och professor i nationalekonomi

Karin Byman, enhetschef energi och miljö IVA
Mikael Nordlander, utvecklingschef inom Vattenfall
Otto Gernandt, ekonomichef, H2 Green Steel
Daniel Gustafsson, avdelningschef kraftsystem, Svenska Kraftnät
Per Kågeson, IVA-ledamot, fil dr i miljö- och energisystemanalys

 

Anmäl dig här.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.