Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

EU:s gränser i en konfliktfylld värld

EU har under en lång tid haft ambitionen att sprida normer och ekonomiska standarder bortom unionens gränser. I en omvärld präglad av geopolitik och rivalitet är dessa frågor av större betydelse än på länge, men samtidigt en alltmer utmanande uppgift för unionen. Medverkar på seminariet gör Lars Oxelheim och Fredrik Sjöholm, båda forskare vid IFN.

torsdag
27 april
Tid
14.00 - 15.30
Plats
Sveriges ambassad, Norra Esplanaden 7 A, Helsingfors

Med Rysslands aggression gentemot Ukraina står EU inför betydande utmaningar. EU har under en lång tid haft ambitionen att sprida normer och ekonomiska standarder bortom unionens gränser. I en omvärld präglad av geopolitik och rivalitet är dessa frågor av större betydelse än på länge, men samtidigt en alltmer utmanande uppgift för unionen. Konflikt och rivalitet gör också att frågor om EU:s inre och yttre gränser är särskilt relevanta och betydelsefulla.

I seminariet som ordnas tillsammans med Sveriges ambassad i Finland, Nätverket för Europaforskning i Sverige och Utrikespolitiska institutet i Finland diskuteras EU:s läge av de svenska forskare som skrivit i årets upplaga av publikationen Europaperspektiv. Deras bidrag kommenteras av finska experter och forskare.

Läs mer här. 

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.