Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Förutsättningar för en kollektivavtalad a-kassa

Regeringen låter utreda förutsättningarna för en kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring och utredningen delbetänkande diskuteras på ett seminarium arrangerat av SNS. Medverkar gör bland annat Lars Calmfors, forskare vid IFN.

måndag
09 oktober
Tid
13.00-14.15
Plats
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Utredningen var en del av partsöverenskommelsen mellan Svenskt Näringsliv, PTK, IF Metall och Kommunal om trygghet, omställning och anställningsskydd. Uppdraget är att analysera förutsättningarna för en kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring med utgångspunkten att stärka den svenska partsmodellen och värna förutsägbarheten inom arbetslöshetsförsäkringen. Är de alternativ som beskrivs i delbetänkandet möjliga att genomföra? Vilka skulle vara de främsta fördelarna och nackdelarna för det allmänna, parterna, arbetsmarknaden och de försäkrade?

Välkommen till ett seminarium där den särskilde utredaren Francisca Ramsberg diskuterar delbetänkandet med inbjudna experter.

Se seminariet här.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.