Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Policyseminarium: Deglobalisering och svensk ekonomi

Efter decennier av stadigt ökande globalisering är världen på väg in en ny fas. Kina, USA och EU går mot mer nationell slutenhet och att präglas mer av statlig industripolitik. Världen blir mer polariserad och risken för olika typer av konflikter ökar. Med anledning av detta bjuder IFN, Institutet för Näringslivsforskning, nu in till ett policyseminarium om "Deglobalisering och svensk ekonomi". 

tisdag
09 maj
Tid
08.30 (frukost serveras från 08.00)
Plats
IVA, Grev Turegatan 16, Stockholm

I detta policyseminarium diskuteras utvecklingen mot mer protektionism i olika delar av världen och vad den beror på. Vidare går vi igenom vad deglobalisering innebär för Sverige och svensk ekonomi samt vad som kan göras för att vända utvecklingen.

Seminariet kommer inledas med att Joacim Tåg, professor och programchef för forskningsprogrammet "Företagens konkurrenskraft" på IFN, välkomnar till seminariet och därefter kommer Fredrik Sjöholm, professor och vd för IFN, att berätta mer om deglobalisering och hur den påverkar svensk ekonomi.

Detta följs av ett panelsamtal.

Eventet är fullbokat när det kommer till fysiska platser, men du kan fortfarande medverka via Zoom. Om du vill sätta upp dig på väntelista för att medverka på plats, kontakta Elisabeth Gustafsson.

Anmäl dig här.


Medverkande i panelen: 
Ann Öberg, vd Almega
Fredrik Sjöholm, vd för IFN, Institutet för Näringslivsforskning
Håkan Jevrell, statssekreterare hos bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell
Mattias Johansson, Head of Public Affairs, Volvo Cars

Samtalet modereras av Cecilia Garme.

Seminariet kommer att avslutas med en frågestund. Har du inte möjlighet att medverka fysiskt, men vill skicka in en fråga eller två i förväg? Skicka dina frågor till eva.strindberg@ifn.se senast den 5 maj.

Tid och plats:
Seminariet äger rum tisdagen den 9 maj på IVA Konferenscenter, Wenströmsalen, Grev Turegatan 16, Stockholm, samt digitalt via Zoom.

Det fysiska seminariet börjar med registrering och frukost kl. 08.00. Seminariet pågår från kl. 08.30 till 10.00.

Varmt välkommen!

Eventet är fullbokat när det kommer till fysiska platser, men du kan fortfarande medverka via Zoom. Vid avanmälan från fysiskt deltagande efter den 26 april utgår en administrativ avgift om 100 kr. Om du vill sätta upp dig på väntelista för att medverka på plats, kontakta Elisabeth Gustafsson. 

Har du frågor? Kontakta Eva Strindberg Lindgren, kommunikationschef på IFN, på eva.strindberg@ifn.se eller 0733-366880.

Policyseminarium

IFN anordnar seminarier för allmänheten. Ämnen för dessa är hämtade från IFN:s forskning. Publiken utgörs till stor del av ledande beslutsfattare, experter och opinionsbildare.