Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Hållbart entreprenörskap lockar till läsning

10 november 2021

Hur ska EU arbeta för att bygga ett mer hållbart entreprenörskap? Det är huvudfrågan för boken The Entrepreneurial Society: A Reform Strategy for the European Union, författad av Niklas Elert, Magnus Henrekson, båda IFN, samt Mark Sanders, Utrecht University. Författarna ger förslag på reformer inom sex olika områden som alla kan leda till ett mer hållbart entreprenörskap inom EU.

Boken är en uppföljare till Institutional Reform for Innovation and Entrepreneurship: An Agenda for Europe, skriven av Niklas Elert, Magnus Henrekson och Mikael Stenkula. Alla tre forskar om entreprenörskap på IFN. En stor del av deras forskning handlar om vikten av samarbete för att nå entreprenöriella framgångar och om vilka förutsättningar krävs för att innovationer ska bli till.

Båda böckerna är utgivna på Springer förlag och finns tillgängliga för gratis nedladdning. I en tid då vi är mer beroende av innovativt entreprenörskap, lockar böckerna till läsning.  Nu har de sammanlagt laddats ned 58 000 gånger. Mikael Stenkula är även en av författarna till The Entrepreneurial Society: A Reform Strategy for Italy, Germany and the UK, som ingår i samma serie. I boken utgår författarna från reformer som krävs i hela EU och applicerar dem på Italien, Tyskland och Storbritannien utifrån de ländernas särarter. Den boken har laddats ned 43 000 gånger.

Här kan du köpa eller ladda ned boken Institutional Reform for Innovation and Entrepreneurship: An Agenda for Europe.  

Och här The Entrepreneurial Society: A Reform Strategy for the European Union

Här finns The Entrepreneurial Society: A Reform Strategy for Italy, Germany and the UK