Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

IFN-forskare får pris för sin forskning

24 oktober 2022

IFN-forskaren Joacim Tåg belönas med pris för sin artikel "What Prevents Women from Reaching the Top?", skriven tillsammans med Matti Keloharju och Samuli Knüpfer (båda affilierade till IFN).

Artikeln är publicerad i tidskriften Financial Management som ges ut av Financial Management Association. Forskarna vann "Pearson Prize (runner-up)" för bästa artikel de senaste två åren i Financial Management, samt även priset för bästa artikel i höstutgåvan 2022 av Financial Management.

Artikeln visar att kvinnliga chefer har lägre sannolikhet att bli utnämnda till vd och till välbetalda chefspositioner än män. Skillnader i kvalifikationer kan inte förklara detta då kvinnliga chefer är mer kvalificerade än männen. Istället visar artikeln att förklaringen är att kvinnorna halkar efter männen i karriären under de första fem åren efter familjebildning.

Läs hela studien här: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/fima.12390