Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ett ramverk för innovationspolitiken – Hur göra Sverige mer entreprenöriellt?

Bok
Referens
Braunerhjelm, Pontus, Klas Eklund och Magnus Henrekson (2020). Ett ramverk för innovationspolitiken – Hur göra Sverige mer entreprenöriellt?. Uppdaterad upplaga. Stockholm: Samhällsförlaget.

Författare
Pontus Braunerhjelm, Klas Eklund, Magnus Henrekson

I takt med tilltagande globalisering och hårdnande konkurrenstryck blir innovationer och förnyelse allt viktigare. Allehanda rop på olika insatser hörs därför nu för att stärka innovationspolitiken. Men att ett politikområde är hett garanterar inte att besluten blir väl avvägda.

Tre av Sveriges främsta nationalekonomer varnar i denna bok för ett alltför snävt synsätt, där innovationspolitik likställs med satsningar på forskning och utveckling för att få fram högteknologiska produkter. Författarna menar istället att innovativa produkter och tjänster krävs i samtliga branscher och verksamheter, inte bara högteknologiska. Strukturer, hierarkier och produkter måste ständigt utmanas.