Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Boklansering: Banking, Bonds, National Wealth, and Stockholm House Prices, 1420–2020

Daniel Waldenström, IFN, är tillsammans med Rodney Edvinsson, Stockholms universitet, redaktörer för boken Banking, Bonds, National Wealth, and Stockholm House Prices, 1420–2020. 

torsdag
01 december
Tid
13.00 - 14.00
Plats
Riksbankssalen, Sveriges Riksbank

Boken är den tredje volymen i Riksbankens projekt för Historical Monetary and Financial Statistics. Projektet påbörjades 2005 och 2010 respektive 2014 publicerades de första två volymerna. I denna den tredje volymen presenteras nya fastighetspriser för Stockholm, i en serie som sträcker sig tillbaka till medeltiden. 

OBS! Då det är begränsat antal platser, krävs anmälan för att delta på plats. Senaste dag för anmälan 28 november till lena.sundvall@riksbank.se

Så här skriver Riksbanken:

"Varmt välkommen till presentationen av den tredje volymen i Riksbankens projekt för Historical Monetary and Financial Statistics. Projektet påbörjades 2005 och 2010 respektive 2014 publicerades de första två volymerna. I denna den tredje volymen presenteras nya fastighetspriser för Stockholm, i en serie som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Idogt och tålamodsprövande arkivarbete har möjliggjort denna 600-åriga tidsresa. Vidare innehåller volymen en översikt av framväxten av svenskt bankväsende, från begynnelsen på 1700-talet tills nu, i två kapitel. Dessa kompletteras av ett kapitel kring den svenska obligationsmarknadens historia. Bokens avslutande kapitel behandlar den svenska nationalförmögenhetens utveckling i en bred men också djuplodande översikt.

Inledningstalare är vice riksbankschef Henry Ohlsson. Därefter kommer professorerna (tillika redaktörerna) Rodney Edvinsson och Daniel Waldenström göra kortfattade presentationer av bokens innehåll. Seminariet avslutas sedan med en diskussion av professor Lars Jonung, Lunds universitet.

Alla deltagare har möjlighet att ta med sig ett exemplar av den nya boken."

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.