Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Migrationsbenägenhet och trender i LMI-länder

Enligt Gallup World Poll skulle ungefär 10 miljoner människor från låginkomstländer flytta till Sverige om de kunde. Dermi arrangerar nu, baserat på en rapport inom ämnet, ett seminarium där Olle Hammar, forskare vid IFN och en av rapportförfattarna, medverkar.

fredag
21 april
Tid
10.00-11.30
Plats
Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2, 111 52 Stockholm

Enligt Gallup World Poll vill ungefär 10 miljoner människor från låginkomstländer flytta till Sverige om de ges möjlighet. Men vilka är dessa personer, från vilka länder kommer de och hur ser den demografiska sammansättningen ut bland dessa personer?

På ett seminarium anordnat av Dermi diskuteras en rapport om migrationsbenägenhet och trender i LMI-länder samt frågor på temat. Rapporten heter "Under ytan: Hur många och vilka vill lämna sina länder för att flytta till EU och Sverige?", och är bland annat skriven av Olle Hammar, forskare på IFN.

Läs mer och anmäl dig här.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.