Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ny bok om kunskapskrisen i skolan

8 mars 2022

I den nya boken Dumbing Down: The Crisis of Quality and Equity in a Once-Great School System – and How to Reverse the Trend, utgiven av Palgrave Macmillan, beskriver Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi och verksam som forskare vid IFN och Johan Wennström, fil.dr i statsvetenskap och verksam som forskare vid IFN, Sveriges utbildningskris. 

De visar hur den svenska skolans problematik har uppstått som en följd av en bristande kunskapssyn i kombination med en illa genomförd marknadisering av skolan. Men de visar också vilka reformer som skulle krävas för att vända trenden. Boken finns både i fysisk form och open access, dvs nedladdningsbar, kostnadsfri version.

Den 7 april arrangerar IFN tillsammans med Lärarnas Riksförbund även ett policyseminarium som tar avstamp i boken. Läs mer om och anmäl dig till seminariet här.