Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

SNS Konjunkturrådsrapport 2024 presenteras på Hanaholmen

Lars Persson, ordförande för SNS Konjunkturrådsrapport 2024, Näringslivets produktivitetsutveckling, är inbjuden till Hanaholmen, Helsingfors, den 7 mars 2024 för att presentera rapporten.

torsdag
07 mars
Tid
12.30 - 15.00
Plats
Hanaholmen, Helsingors

Sedan finanskrisen har produktivitetsutvecklingen klingat av betydligt i de flesta OECD-länder. I 2024 års Konjunkturrådsrapport undersöker fyra nationalekonomer under ledning av professor Lars Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för näringslivsforskning, faktorer som påverkar produktivitetsutvecklingen i näringslivet, med fokus på Sverige.

Med detaljerade svenska data om företag och anställda under perioden 2000–2021 studerar de hur produktiviteten varierar mellan olika branscher och över tid och vad som kännetecknar företag med en god utveckling. De diskuterar också policyåtgärder som kan öka produktiviteten i näringslivet.

Hanaholmen, i samarbete med SNS och Sveriges ambassad i Helsingfors, ordnar ett presentationstillfälle av SNS Konjunkturrådsrapport i Finland där vi utöver en presentation av rapporten av professor Lars Persson också får höra en expertpanel diskutera om produktivitetsutvecklingen i Finland och skillnaderna mellan våra länder.

Talare:
Lars Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för näringslivsforskning (IFN)
Aki Kangasharju, VD. Näringslivets forskningsinstitut ETLA
Mika Maliranta, VD, Forskning om arbete och ekonomi LABORE
Jeanette Vitasp, Head of Lending, Nordiska investeringsbanken NIB 

Läs mer och anmäl dig här.

 

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.